Adja le rendelését 12:00-ig és mi még aznap feladjuk a csomagot! T: 06/70-538-8730 (hétköznap 10-18-ig)

Hasznos tudnivalók és patron resetelés

A kellékekről :

Eredeti - a kellékanyagot az eredeti gyártó újonnan gyártotta, csomagolta. Használatakor a kelléken 
szereplô dátum lejártáig működési garanciát szavatol a gyártó.(HP, Samsung, Xerox, Epson gyárak,stb.)

Utángyártott - a kellékanyagot nem az eredeti gyártó ,hanem független gyártó gyártotta,csomagolta, ugyanakkor a termék új, nyomtatóban még soha nem volt.Originált doboz,védőfólia,védőcsomagolás alapvető.
Nyomtatóba kerülés esetére működési garanciát szavatol a gyártó. 
Az utángyártott tonerek és tintapatronok rendszerint valamennyivel több festékanyagot tartalmaznak 
mint az eredeti gyártmányok, ugyanakkor áruk kedvezőbb.
A tintaszint kijelzés az utángyártott kellékeknél nem működik.

Felújított - már használt kellékek felújításával, kitakarításával, majd újratöltésével készült,tehát ez a kellék már volt készülékben.
Színes kellékanyagok használatakor előfordulhat, hogy nem tökéletes színeket ad ki a nyomtató. 
Áruk alacsonyabb az utángyártott tintapatronoknál és tonereknél.
A tintaszint kijelzés ezeknél a kellékeknél nem működik.

Töltött - a kiürült kellékanyagot feltöltik, letesztelik. Tehát ez a kellék már volt készülékben.Nem originált,nem dobozos.Egyes helyeken utángyártottként árulják,de mi ezt nem tesszük.
A tintaszint kijelzés ezeknél a kellékeknél nem működik.(Mi ilyet nem árusítunk,csak a vevő által hozott kelléket töltjük újra,de az már szolgáltatás kategória és nem kereskedelem.Erről leírás a patron és toner töltés almenüben található)

Az általunk forgalmazott utángyártott nyomtató kellékek  ISO 9001 és ISO 14001-es szabvánnyal rendelkeznek.
Minden tintapatronunk és tonerünk chip-es, chip nélküli kellékeket nem árulunk.


Ha patront töltöttünk Önnek és elsőre nem fogadja el a nyomtató, vagy gépe nem fogadja el az utángyártott patront, akkor néhány tipp :

CANON :

 

Bizonyos utángyártott vagy töltött tintapatronnál szükség lehet resetelésre.A tintaszint figyelő kiiktatására.

Hogyan müködik a Canon PG-540, PG-540XL, CL-541, CL-541XL töltött tintapatron?Az egyszer használt eredeti PG-540, PG-540XL, CL-541, CL-541XL üres tintapatronokat minőségi üzemben tisztítják, újratöltik és tesztelik (röviden). Mivel a patronon taláható elektronikát nem tudják "resetelni" (nullázni a tintaszintet), ezért a készülékekben továbbra is üreset fog jelezni. Ez azért van, mert a készülék nem a patronban található valódi tintaszintet figyeli, (vagyis "nem lát bele a tintapatronba"), hanem a patron testre épített elektronikával oda-vissza kommunkálva határozza meg és jelzi az aktuális tintaszinteket.

Összegezve, egy újratöltött patron továbbra is üres a készülék szerint, és mivel nem "hajlandó" nyomtatni üres patronnal, ezért szükséges a tintaszint figyelési funkció kikapcsolása, hogy a tintaszinttől függetlenül is lehessen nyomtatni.Tintaszint figyelés kikapcsolása:

A készülék bekapcsolt állapotában a kompatibilis patron behelyezését követően a STOP/RESET (körben háromszög jelű) gomb folyamatos 8-10 másodpercnyi nyomvatartásával végezhető el. Patron cserét követően újra el kell végezni a műveletet.


Tudnivalók a Canon Resume/Stop/Reset gombrólAz alábbi információk leginkább a PG-37, CL-38, PG-40, CL-41, PG-50, CL-51, PG-510, CL-511, PG-512, CL-513, PG-540, PG-540XL, CL-541 és a CL-541XL patronokkal működő készülékekre vonatkozik.

A figyelmeztetések nyomtatótól függő, de hasonlóak például:"A következő tintapatron kifogyott: fekete PG-40/PG-50, Színes CL-41/CL-51. Ha folytatni szeretné a nyomtatást tartsa nyomva a Stop/Reset gombot legalább 5 másodpercen keresztül.

A következő tinta kifogyott: fekete PG-510/PG-512, színes CL-511/CL-513. Cserélje ki a tintapatront, majd csukja le a fedelet. Ha nyomtatási folyamat megszakadt nyomja meg legalább 5 másodpercig tartva a Resume (folytatás) gombot. Továbbra is kifogyott jelzés mellett nyomtatunk.."További hibaüzenet az "Ellenőrízd a tintapatront", E16, E13, U162, valamint U163 hibakód. Ilyenkor is a Stop/Reset gomb 5 másodpercen keresztül tartása a nyomtatás folytatását fogja eredményezni

HP :

HP 21, 22 tintapatronok resetelése, de egyéb HP-nél is bevált.

Kikapcsolt nyomtatónál nyomjuk meg a Power gombot.
A Power-t nyomva tartva megnyomni *kétszer* a Stop/Reset gombot.
Elengedve a powert, ekkor beléptünk a szerviz módba.
*Négyszer* kell megnyomi a Stop/reset gombot.

5. Kikapcsoljuk a nyomtatót, 5-10 másodperc várakozás után visszakapcsolható, és a patronok resetelve lesznek.

MÁSIK MÓDSZER:

HP 56, HP 57, HP 58, HP 27, HP 28, STB...
Patrontöltöttség jelző nullázása (reset-elés)

Probléma: A patron feltöltése után a nyomtató továbbra is üres patront jelez. Ez semmilyen működésbeli rendellenességet nem okoz, de innentől kezdve nem tudható pontosan, mikor ürül ki legközelebb a patron. Ez azért van mert a nyomtató szoftvere megjegyzi és eltárolja a kiürült patronok gyári számát (ID kódját). 
Megoldás: A nyomtató szoftverbe eltárolt kiürült állapot reset-elése, hogy a nyomtató újra tele patronnak érzékelje töltött patronunkat.

1. Az alapmódszer:
Lépések:

 
1). Vegye ki a patront a nyomtatóból.
2). Ragasszon egy cellux szalagot a bal felső érintkezőre, ahogy a felső képen látható.
3). Tegye vissza a patront a nyomtatóba.
4). A nyomtató most kinyomtat egy tesztoldalt.
5). A tesztoldal nyomtatásának befejeztével vegye ki a patront.
6). Ragasszon egy cellux szalagot a második érintkezőre, ahogy az alsó képen látható.
7). Tegye most vissza a patront a nyomtatóba úgy, hogy mindkét szalag fedje az érintkezőket.
8). A nyomtató most kinyomtat még egy tesztoldalt.
9). A tesztoldal nyomtatásának befejeztével vegye ki újra a patront.
10). Vegye le most mindkét szalagot az érintkezőkről úgy, hogy a szalagról ne maradjon semmilyen ragasztó a patronon.
11. Tegye most vissza a patront a nyomtatóba, és a szoftver most feltöltöttnek fogja érzékelni a patront. 

2. Egy másik rövidebb megoldás szerint, a lépések a következők:

1. A patron bal oldalán lévő felső NÉGY érintkezőt leragasztjuk.
2. Patron be - patron ki
3. A patron jobb oldalán lévő felső NÉGY érintkezőt leregasztjuk
4. Patron be - patron ki
5. Ragasztások le - patron be
Itt a legszélső sorokban vannak a leragasztandó kontaktusok.
Ez utóbbi módszer előnye, hogy így mindenféle nyomtatás nélkül,
RÖGTÖN újként ismeri fel a patront és a szintet a maximumra állítja ! 
3. De valamennyi közül ez a legszellemeseb !!!:

Állítólag a ez a HP sorozat csak 2 kiürült patron kódját képes eltárolni.
A 3.-ik patron esetében már felülírja az 1.-t !

Megoldás: Kell 3 db patron. Egy az 1. ami üzemképes, amit töltünk és használunk, a másik kettő lehet akármilyen rossz beszáradt, csak az elektronikája jó legyen. Feltöltjük az 1. (jó) patront és betesszük, (a nyomtató üresnek látja) majd kivesszük, utána beteszzük a 2.-ik rossz patront (a nyomtató ezt is üresnek látja) majd kivesszük. Ezután beteszzük a 3.-ik rossz patront (a nyomtató ezt is szintén üresnek látja) majd kivesszük.
Végül visszatesszük az 1. feltöltöltött patront és ezután a nyomtató már telinek látja ugyanazt a patront ! Lehet nyomtatni !A módszer a HP5150-es esetében lett kipróbálva de valószínűleg a többi ugyanilyen patront használó nyomtató esetében is működik. Hasznos kísérletezést ! 


Mit jelent valójában az 5% ledettség?

5% lefedettség jelentése a nyomtatókellékeknélLefedettségen azt értjük, hogy egy normál A4 lap mekkora hányadára kerül festék . Ezen elgondolkodhatunk, hogy ez sok vagy kevés. Sokan azt mondják, hogy az 5% pontosan egy gépelt oldalnak felelnek meg. Mások úgy tartják, hogy ez csak a lap felére nyomtatott szöveget jelenti. Mindeninek igaza van és mégsem, mert nem mindegy, hogy milyen vastagságú betűket tartalmaz az a lap, mennyi képet,logót vagy ábrát helyeztünk el benne, így ennek megfelelően változik az oldalon érzékelhetően megjelenő tényleges nyomtatott szöveg.

 

Hogyan állapítják meg a gyártók az egy patronnal vagy tonerrel kinyomtatható oldalszámot?

5 százalékos tesztábra mono lézernyomtató tonereinek teszteléséreA nyomtatókellék gyártók jellemzően ugyanazt a módszert használják, a „gyári adatok” megállapítására. A gyártók egy ISO szabvány által definiált, pontosan az előbbi feltételnek megfelelő mintaoldalt használnak a patronból kinyerhető oldalszám megállapítására. A folyamtot úgy végzik, hogy három különböző nyomtatóval, nyomtatónként legalább 3 tintapatronnal vagy tonerrel addig nyomtatják a tesztábrát, amíg az ki nem ürül. Amikor az összes patron kiürült, megszámolják a kinyomtatott oldalakat és ez lesz a gyártó által megadott egy nyomtatókellékkel nyomtatható oldalmennyiség. A mellékelt képen látható egy a mono lézernyomtató tonereinek tesztelésére szolgáló tesztábra.

 Véleményem szerint ez a módszer sem teljesen tökéletes, mivel a teszt nem nevezhető életszerűnek. Adott ugyanaz az egy oldal, amit folyamatosan és megállás nélkül nyomtatnak és éppen ez adja az életszerűltenséget.

 Önnel hányszor fordult elő, hogy ugyanabból az oldalból 1-2-3000 példányt nyomott ki folyamatosan? Legfeljebb amikor szórólapot nyomtatott.... Tudni kell, hogy a nyomtatók bekapcsoláskor vagy a nyomtatás megkezdése előtt sok esetben végeznek egy un. öntisztító folyamatot, amikor bizony értékes festékanyagot használnak el, s ez mind csökkenti az oldalkapacitást.

 Egyes tintasugaras nyomtatóknál pl. egy alapos fejtisztítási folyamat 5-10-20 de akár több oldalra elegendő festékmennyiséget is elhasználhat a tintapatronból, ami alaposan rontja a statisztikát. Gondoljon bele, adott egy pl. 230 oldalas kapacitású tintapatron, amivel Ön hetente mondjuk 5 alkalommal nyomtat 2-3 oldalt. Tételezzük fel, hogy csak minden 5. bekapcsoláskor történik fejtisztítás, ebben az esetben is felére csökkenhet a patron kapacitása, ami tesztnek elég nagy pontatlanságot jelent.

 Valószínűleg Ön is mindig különböző oldalakat nyomtat, ami lehet kisebb, de lehet nagyobb lefedettségű, mint az a bizonyos 5%. A tapasztalat azt mutatja, ez jellemzően több, így arányosítva csökken. Pl. ha átlagos 10% lefedettséggel nyomtat, akkor már csak feleannyi oldal jön ki egy tonerből. ha 20% akkor mácsak negyedannyi.....és így tovább.

 Mindezekből, a megadott egy nyomtatókellékkel nyomtatható oldalak száma csak egy viszonyítási számként fogható fel, semmiképpen sem garancia a valós teljesítményre.